Moodswinger

Livet med Anton Fjällström va, vilket liv! I fredags eftermiddag kom han studsandes hem från jobbet in i lägenheten och utropade "FRUBBEL". Så, efter obligatorisk fredagslur klädde vi på oss, packade fjällräven och gick ut till närmsta park. Det vill säga Högalidkyrkans tillhörande gräsbackar. Där parkerade vi oss på en filt i kvällssolen, poppade vår flaska Charles de Fère (nåja, så fancy är det inte, men likväl vårt favoritbubbel) och syndade således med både alkohol och hångel på kristlig mark.
 
När solen så gott som gått ner och hjärnorna våra varo av snurro gick vi hem, dansade till Kent och delade på en bärs. Plötsligt var klockan Kalle och vi pep iväg till Tehran grill på Timmermansgatan. Vi smög efter servitören upp i en smal trappa till ett litet tvåmannabord precis vid fönstret. Vi beställde vin och alltså, ASgod mat. Jag tog helgrillad forell (ÄLSKAR helgrillad fisk) med någon god persisk yoghurtsås och saffranris och Anton tog grillade lammspett. Vi var båda lite smått salongsberusade vilket antingen förtog alternativt förstärkte upplevelsen, men summa summarun var det bästa sättet att fira fredag på.
 
Vi tog oss från Mariaberget och mötte upp Jocke och Vilma på Götgatan. Vilma släppte sin skiva på spotify i fredags så visst fanns det grejor att fira. Vi tog oss för en gångs skull inte till ett billigt ölhak utan hamnade istället på en fancypancy italiensk restaurang där vi på ett ovant bemedlat borgerligt sätt tackade ja till vad än servitören erbjöd (aperol spritz) utan att varken tänka efter eller undersöka prislistan. Oså bubbel. Och ja, det är svårt att helt beskriva känslan, men att sitta där i timmar med Vilma, Jocke och Anton är det härligaste jag vet. Självklart hade det varit top of the notch om även Lisa och Matte suttit där breve oss. Men sån tur att jag då planerat att känna dessa sex hela livet, så fler kvällar kommer. Så, där satt vi och skrockade i välbehag. När timmarna blev små hamnade vi, inte helt oväntat, på det dära ölhaket ändå. Drack öl tills lamporna tändes och kvällen tog slut. Stockholmsfredag.
 
Har massor mer tankar, känslor och på så sätt text jag vill få ner men det hinns inte med nu. Anton har lagat världens godaste bolognese med tillhörande rödvin så jag har inte tid för det hära mer.
 
Min bästis.
 

Sånt som hänt | | Kommentera |
Upp