En airbnb-natt utanför stan

Vi jobbade hela dagen båda två. Jag satt i tunga men givande samtal, ringde runt till olika myndigheter, tog urinprov. När klockan slog kalle tog jag med mig Kånken och drog till t-centralen. Hoppade på pendeln och när tåget stannade vid Södra station dök en glad kille med fullpackad kylväska upp utanför de öppnade dörrarna. "Nu har vi fredag" sa killen när han pössa mig och satte sig breve. Turligt nog var ju inte denna manliga person vilken som helst utan honom jag bor med och är kär i. Vi gick igenom våra jobbdagar medan pendeln åkte söderut, det var inte så värst många fler än vi som skulle till Tumba denna fredagseftermiddag.
 
När vi kom fram köpte vi svenska jordgubbar, var tvungen att smaka trots att vi inte sköljt dem än. Sen hoppade vi på en buss, åkte några minuter och hamnade vi en sjö. Tog varsitt handtag i vår kylbag och började traska. Husen i Tumba är helt sjuka, flertalet av villorna hade torn, maffiga balkonger och uteplatser större än vår lägenhet. Kände oss lite malplacerade där vi traskade runt med våra väskor och äventyrslusta. Efter spektakulära kåkar, några skogssjöar och kalla vindar med regn kom vi äntligen fram till vår lilla stuga. Där mötte vår värd oss, visade oss runt och hälsade oss välkomna. Vi började med att landa på verandan.
 
 
Det var lite kallt, men fåglarna kvittrade, bubblet var kylt och all mat Anton köpt med sig var helt fantastisk. Vindruvor, salami, räkor, jordgubbar, fyllda paprikor, oliver och fetaost, ciabatta, gruyere och våra favoritchips. HUR jävla bra får man ha det? Vet inte hur många gånger vi upprepade det. Vi är fan bäst på sånna här grejer, hitta på mysiga saker tillsammans som vi båda två uppskattar så himla mycket. 
 
På trädgården fanns en bastu och vår värd hade passande nog i denna höstruskiga julikväll satt på den åt oss. När vi började frysa hoppade vi in där med varsinn kall bärs. Ett väldans bra tips när man är ihop med någon är att göra grejer man annars inte brukar göra tillsammans. Då brukar vi kunna fördjupa våra samtal och kanske känna att vi har tid och ro att diskutera. Denna gång pratade vi om Kuba, att utvecklas på jobbet, självförtroende och social kompetens.
 
När det blev för varmt drog vi på oss morgonrockarna och sprang ned till sjön. Alldeles tyst och stilla, inte en käft inom räckhåll, så jag hoppade i naken. Sprang rakt ut på bryggan och sliceade vattenytan med våra bastuvarma kröppar. Mitt i sommaren, lite rädd för botten jag inte kan se. 
 
 
Anton är så lycklig över att han efter ett års knäkrångel äntligen kan bada igen.
 
Vi gick in till bastun, drack upp vår öl och värmde oss en sista sväng. Sen tog vi oss in till stugan, fyllehånglade och öppnade en till flaska bubbel. Åt smågodis och somnade.
 
Dagen efter fick vi ett sms av vår värd som undrade vilken tid vi ville ha frukost och hur vi ville ha våra ägg. Vid 10 släpade vi oss upp som två trötta tonåringar och fick sätta oss vid dukat bord.
 
 
Det här är det bästa jag vet. Åka iväg med en fredagspepp Anton, äta massa god mat och dricka bubbel, prata prata, sexa och sova med honom. Att hänga med honom är en ständig underliggande känsla av att något kul snart kommer hända. 
 
Nu ska vi se när Sverige tar brons i VM, blanda en sommar-GT och köpa sushi. Anton, vi är ihop jämt då?
 
Bilder, Resor, Sånt som hänt | |
Upp