Sommarhuset

Vårt hus är ett sommarhus. Altandörren står vidöppen ut mot baksidan och tofflor och sneakers trängs i dörröppningen. Altangolvet och trägolvet innanför är slitet, man kan se en tydlig stig för där människor gått. Pelargoner tar plats på trappen ut mot baksidan, Mårbacka och andra sorter jag inte vet namnet på. Under den hemska våren när mamma varit hemma med pappa har mamma omvandlat hela trädgården med nya odlingar, uteplatser, ljusslingor och stenplattor. 

Trädgården som vätter mot ett koloniområde är inringad av buskar träd växtlighet. Ingen utifrån kan se in på Bockarpsvägen 47. Men alla är välkomna dit! Hundratals människor har kommit och gått under åren och hjälpt till att slita trägolven. 

Och den nya grillen är till synes alltid varm. Glas och tallrikar står nästan alltid framdukade. Filtar på utemöblerna. Älskade lugna varma Axel sitter ibland på trappen och spelar lite gitarr. Pratar eller skryter sällan om sitt spelande, blir bara bättre för varje gång vi träffas. När Lisa är hemma blir det ibland avbrott i lugnet och en skåning/amerikanska/Regina Lund/hoppetossa dyker upp på baksidan med ett glas rödvin i handen och överskottsenergi som jag ofta undrar var den kommer ifrån. Matte och jag utbyter blickar som säger "hon blir trött snart". Hon är den roligaste som finns.


Sommarskål första dagen på semestern på baksidan.
Som det känns | | Kommentera |
Upp