Kaniner

 
Jag blev efter några dagars sjukdom ombedd av min chef att gå och ta ett corona-test. Då jag av förklarliga själ inte är folkbokförd till i Stockholm fick jag likt en utböling analogt boka en tid för provtagning först en vecka senare. I måndags mötte jag upp en coronasäkrad sjuksköterska på trottoaren utanför Folkungagatan 129 som vänligt men bestämt tryckte upp en tops i näsan (hjärnan) på mig. Två dagar senare fick jag information om att en coronasmittad Alice inte var ett faktum. Skönt! Nu kan jag med gott samvete åka ut på landet till en airbnb-stuga med Lisa, Soffan och Kneten i helgen.
 
Jag har sedan några veckor tillbaka skaffat gymkort på Eriksdalsbadet. Jag har bara haft gymkort en gång i mitt liv tidigare och det var när jag pliktskydligt körde styrkepass precis bredvid mitt första jobb (café i Mjöllat) efter att ha avslutat en lång och mödosam fotbollskarriär. Detta gymkort passar mig bättre. Jag spenderar någon dag i veckan med att i stilla mak fösa mig fram någon timma i den där poolen. På torsdagar och söndagar brukar jag gå på yoga. Torsdagsyogan kallas för dynamisk sådan och vi kör samma program nästan varje gång. Det är en så fin liten avrundning av veckan, få sträcka ut på kroppen, dra ut ryggraden, vrida på höfterna. Jag känner mig ensam med min kropp och jag gör det som känns bra. Efteråt brukar jag och Anton köpa sushi och se på film hemma. Det är nästan det bästa.
 
Jag har till följd av en förkylning varit hemma onsdag torsdag från jobbet och plöjt Girls. Är väl inte riktigt ensam om att beundra Jemima Kirkes persona och klädval. En sån här skjorta måste jag hitta! Det blir nästa projekt för kommade secondhandrunda. Appropå second hand hittade jag ett par sprojlans Martens för 750 spänn igår som från och med idag är påväg hem till mig. Mina gamla svarta har några år på nacken och behövs bytas ut. Usch, nu låter jag som Elsa Billgren, HUR SOM blev jag glad för mitt lilla kap.
 
Antons pappa jobbar i stan i veckan och kom hit på onsdagsmiddag. När de pratade ute i köket glodde jag på Bonde söker fru och kan fan inte förstå hur en gubbe som får hem fyra potentiella livspartners hem till sin gård inte kan fylla kylen och planera en middag för deras första kväll. Nä, dä ska kvinnsen laga och fixa. Antons pappa jämförde mig med en hockeysupporter där jag satt inne i vardagsrummet och gormade.
 
Idag mår jag bättre och ska ikväll ta mig till Stampen med Anton och Ebba för att kolla på Freddan. Imorgon är det som sagt kaninhelg (Lisa Sofia Amanda och jag kallade oss för kaninerna under vår gymnasietid). Det ser jag mer än mycket fram emot.
 
Dä blev fölk av oss mä!
 

Bilder, Sånt som hänt | | Kommentera |
Upp